TOIT

Projekt Kalapäev“ (2.j klass, 08.04.2024, õpetaja Anna Sulojeva)  

Lapsed  tutvusid  erinevate  Eestis  elavate  kalaliikidega. Pärast  põhjalikku  tutvumist  kaladega  sukeldusid  õpilased  mängudesse, mis  olid  seotud  nende  uute  teadmistega. Mänge  oli  kokku  neli  ning  need  olid  nii  lõbusad  kui  ka harivad. Ühes  mängus  pidid  lapsed  osavalt  sorteerima  erinevaid  kalatooteid, teises  aga  näitama  oma  teadmisi kalade  kujust  ja  välimusest. Kolmandas  mängus  testisid  oma  täpsust  visates  rõngaid, kus  iga  tabatud  rõngas  tõi punkte, olenevalt  visatud  rõnga  suurusest. Neljandas  mängus  aga  tundis  igaüks  õpilastest  end  nagu  päris  kalamees või – naine, püüdes  kalapüügivahenditega  mängukalu. Päeva  kõige  põnevamaks  hetkeks  oli  aga  töö  päris  kalaga, millega  oli  võimalus  õppida  ja  kogeda  midagi  uut. Tänu  juhendajatele  õppisid  lapsed  räimi  puhastamist, ettevalmistamist  ja  praadimist. Lõpuks  said  kõik  klassiõpilased  osa  sellest  elamusest, maitsesid  valmistoitu  ning  jagasid  oma  muljeid  ja  emotsioone. 

Projekt Kalapäev“ (3.k klass, 19.03.2024, õpetaja Juta Tšurilina)  

18.03 – 19.03  toimus  kolmanda  klassi  õpilastele  projekt  “Kalapäev”. Lapsed  said  huvitavat  teavet  Eesti  kalade  kohta, mängisid  teemakohaseid  mänge, uurisid  suurendusklaasi  all  räimi, õppisid  neid  puhastama  ja  praadima. Projekti  maitsvaks  tulemuseks  oli  õpilaste  enda  praetud  räimede  degusteerimine.

Kalade põnevas maailmas (3.a klass, 18.03.2024, õpetaja Yevheniia Starikova)  

18. märtsil  uurisid  3.a  klassi  õpilased  mereelu  põnevat  maailma. Lapsed  õppisid  tundma  erinevate  kalaliikide nimetusi  ja  kehaehituse  iseärasusi  ning  mängisid  põnevaid  mänge. Pärast  seda  läks  kogu  klass  kööki, kus  õpilased asusid  rõõmsalt  kala  puhastama, fileerima  ja  praadima. Ürituse  lõpus  nautis  iga  õpilane  värskelt  küpsetatud praekala!

Eesti Rahvustoitude nädal Tallinna Mahtra Põhikooli sööklas (19.02-22.02.2024)

Tõeliste  maitseelamuste  ja  rõõmsate  koosviibimiste  aeg  on  käes! Iga  päev  ootab  uus  ja  hõrk  Eesti  traditsiooniline roog.

Esmaspäev, 19.02 – soojendav  ühepajatoit  sealihaga – nagu  kodus  tehtud!

Teisipäev, 20.02 – kodune  hernesupp  suitsukoodiga  ja  kama  maius – tõeline  maitsepärl!

Kolmapäev, 21.02 – aromaatsed  mulgikapsad  sealihaga – otse  südamest!

Neljapäev, 22.02 – maalähedane  mulgipuder  peekoniga – ehe  Eesti  maitse!

See  on  võimalus  nautida  meie  rahvusroogade  rikkalikkust  ja  tähistada  koos  Eesti  Vabariigi  sünnipäeva.

Vastlakuklite valmistamine

Kodunduse tunnid (6.k klass, 21.02.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud valmistasid Eesti Vabariigi 106. aastapäevaks vastlakukleid vahukoorega ja serveerisid kaunilt pidulaua.

Eesti Vabariigi aastapäevaks võileivad kiluga

Kodunduse tunnid (7.b klass, 22.02.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva) 

Kodunduse  tundides kordasid  tüdrukud  Eesti  sümboolikat ja  valmistasid  traditsioonilisi  kiluvõileibu  Eesti Vabariigi  106. aastapäevaks.

Vastlakuklite valmistamine

Kodunduse tunnid (4.a klass, 13.02.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)  

4.a  klassi  tüdrukud  tutvusid  muistse  Eesti  püha – vastlapäeva  traditsioonidega  ning  asusid  seejärel  ise  vahukoorega  vastlakuklite  valmistamisega  tegelema.

Puuviljasalatid

Kodunduse tunnid (5.k klass, 09.02.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

10. veebruaril  toimub  Tallinna  Botaanikaaias  traditsiooniline  Vitamiinipäev. Kodunduse  tundides  rääkisid  tüdrukud  tervisliku  toitumise  põhimõtetest  ning  puu- ja juurviljade  söömise  kasulikkusest. Õpilased  said  teadmisi  ka  biojäätmete  sortimisest  ja  taaskasutamisest. Seejärel  õppisid  tüdrukud  ise valmistama  erinevatest  puuviljadest  vahukoorega  puuviljasalateid.

Puuviljasalatid

Kodunduse tunnid (4.k klass, 02.02.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

10. veebruaril  toimub  Tallinna  Botaanikaaias  traditsiooniline  Vitamiinipäev.  4.k  klassi  tüdrukutel  oli  vitamiinide tund. Õpilased  rääkisid  tervisliku  toitumise  põhimõtetest  ning  puu- ja juurviljade  söömise  kasulikkusest. Tüdrukud said  teadmisi  ka  biojäätmete   sortimisest  ja  taaskasutusse  suunamisest. Õpilased  valmistasid  tunnis  erinevatest puuviljadest  maitsvaid  puuviljasalateid  vahukoorega. See  oli  maitsev, tervislik  ja  lõbus!

Pastaroog

Kodunduse tunnid (6.a klass, 02.02.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides  õppisid  poisid  oma  retseptide  järgi  pastarooga  valmistama.

Tatrapuder

Kodunduse tunnid (7.k klass, 02.02.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Poisid  tutvusid  tatrapudru  valmistamise   tehnoloogiaga. Kõik  teraviljad  sisaldavad  suures  koguses  toitaineid, on organismis  kergesti  omastatavad  ja  annavad  meie  kehale  energiat. Tatar  on  väga  tervislik. Selles  on  palju kiudaineid, vitamiine, rauda  ja  valku. Algusest  peale  sorteerisid  õpilased  koos  vilja, seejärel  pesid  ja  siis  keetsid pliidil. Kõigile  maitses  puder!

Erinevate maade rahvustoidud

Kodune shawarma liha ja köögiviljadega

Kodunduse tunnid (8.с klass, 01.02.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kokandustundidis  töötasid  8.c  klassi  poisid  rühmades. Nad  valmistasid  roogasid  oma  retseptide  järgi, kasutades kohalikke  tooteid. Enamik  õpilasi  valmistas  shawarmat  ja  siis  maitses  seda. Ivan  Starynka  viis  läbi  mustsõstra  kookide  valmistamise  meistriklassi. Kõik  õpilased  olid  aktiivsed  ja  nautisid  kokkamist.

Erinevate maade rahvustoidud

Kodune shawarma kanaliha ja köögiviljadega

Kodunduse tunnid (8.a klass, 01.02.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Poistel  oli  huvitav  kulinaariatund, mis  oli  jagatud rühmadesse. Õpilased  valmistasid  roogasid  enda  retseptide  järgi, kasutades  ainult  kohalikke  tooteid. Iga  rühm  esitles  oma  rooga – tutvustas  selle  roa  päritolumaad, koostisaineid, valmistamise  protsessi, seejärel  toimus  degusteerimine. Poiste  seas  on  populaarseim  roog  shawarma, Lähis-Ida  roog, mis  on  valmistatud  pitaleiva  sisse  keeratud  lihast, millele  on  lisatud  värskeid  köögivilju  ja  soovi  korral  vürtse.

Kaerahelbepuder

Kodunduse tunnid (6.b klass, 31.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Poisid  õppisid  kaerahelbeputru  keetma, seejärel  kaunistasid  selle  marjadega.

Kaerahelbepuder

Kodunduse tunnid (5.b klass, 29.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Poisid  tutvusid  erinevate  putruliikide  ja  nende  kasulikkusega  tervisele, seejärel  õppisid  ise  kaerahelbeputru  keetma.

Kaerahelbepuder

Kodunduse tunnid (5.c klass, 30.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Poisid  said  teavet  hommikusöögiks  kaerahelbepudru  söömise  kasulikkusest  ja  õppisid  ise  sellist  putru  keetma.

Kaerahelbepuder

Kodunduse tunnid (4.a klass, 30.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud  omandasid  teadmisi, kuidas  maitsvalt  ja  tervislikult  kaerahelbeputru  keeta. Laste  lemmik  on kaerahelbepuder.

Kuumade võileibade valmistamine

Kodunduse tunnid (4.k klass, 26.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud  õppisid  kodunduse  tundides  kuumi  võileibu  valmistama  kasutades  köögitehnikat  –  võileivaküpsetajat.

Ahjukartulid kotlettidega

Kodunduse tunnid (8.a klass, 18.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Poisid  õppisid  kodunduse  tundides  ahjus  kartulite  ja  kotlettide  küpsetamist. Seejärel  kaunistasid  nad  oma  roogasid  viilutatud  värske  kurgi, porgandi  ja  punase  paprikaga.

Ahjukartulid kotlettidega

Kodunduse tunnid (8.с klass, 18.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides  õppisid  poisid  ahjus  kartuleid  ja  kotlette  küpsetama. Seejärel  kaunistasid  nad  oma  roogasid erinevate  tükeldatud  köögiviljadega.

Pitsa valmistamine

Kodunduse tunnid (7.b klass, 18.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides  õppisid  poisid  pitsat  küpsetama. Degusteerimisele  olid  kutsutud  oma  klassi  tüdrukud.

Segasalatid

Kodunduse tunnid (6.a klass, 19.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Poisid  valmistasid  kodumaistest  saadustest  oma  retseptide  järgi  segasalateid.

Puuvilja- ja segasalatid

Kodunduse tunnid (6.b klass, 17.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva

Kodunduse  tundides  tegi  üks  rühm  poisse  puuviljasalatit  ja  teine rühm  segasalatit. Seejärel  maitsesid  kõik  koos valmistatud  salateid.

Kuumade võileibade valmistamine

Kodunduse tunnid (5.a klass, 17.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Poisid  õppisid  kodunduse  tundides  kuumi  võileibu  valmistama  kasutades  köögitehnikat    võileivaküpsetajat.

Segasalatid

Kodunduse tunnid (6.k klass, 17.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Poisid  valmistasid  kodumaistest  saadustest  oma  retseptide  järgi  segasalateid.

Kuumade võileibade valmistamine

Kodunduse tunnid (4.a klass, 16.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud  õppisid  kasutama  köögitehnikat  –  võileivaküpsetajat. Nad  valmistasid  kuumi  võileibu, kaunistades  neid erinevate  köögiviljadega.

Ahjukartulid kotlettidega

Kodunduse tunnid (8.b klass, 16.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Poisid  valmistasid  kodumaistest  saadustest  ahjukartuleid  ja  kotlette.

Kuumade võileibade valmistamine

Kodunduse tunnid (5.c klass, 16.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Poisid  õppisid  kodunduse  tundides  kuumi  võileibu  valmistama  kasutades  köögitehnikat    võileivaküpsetajat.

Kuumade võileibade valmistamine

Kodunduse tunnid (5.b klass, 15.01.2024, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Poisid  õppisid  kodunduse  tundides  kuumi  võileibu  valmistama  kasutades  köögitehnikat  –  võileivaküpsetajat.

Jõuludeks valmistumine

Klassijuhatajatund (4.k klass, 19.12.2023, õpetajad Svetlana Tsabijeva ja Piret Peil)

Jõulupiparkookide valmistamine

Lapsed  õppisid  piparkooke  küpsetama  ja  neid  kaunistama.

Martsipanigalerii külastus

Martsipanist kujukeste valmistamine (6.b klass, 15.12.2023, õpetaja Elina Parker)

Õpilastel  oli  huvitav  ekskursioon, kus  tutvustati  martsipani  loomise  ajalugu  ja  Eesti  oma  martsipani  leiutamise legendi. Siis  lapsed  degusteerisid  erinevaid  martsipaniliike  ja  voolisid  martsipanist  looma  kujuke.

Jõuludeks valmistumine

Kodunduse tunnid (6.k klass, 15.12.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Jõulupiparkookide valmistamine

Jõuludeks valmistumine

Kodunduse tunnid (5.k klass, 14.12.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Jõulupiparkookide valmistamine

Jõuludeks valmistumine

Kodunduse tunnid (6.a klass, 13.12.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Jõulupiparkookide valmistamine

Jõuludeks valmistumine

Kodunduse tunnid (7.k klass, 15.12.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Jõulupiparkookide valmistamine

Jõuludeks valmistumine

Kodunduse tunnid (5.c klass, 13.12.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Jõulupiparkookide valmistamine

Jõuludeks valmistumine

Kodunduse tunnid (5.b klass, 12.12.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Jõulupiparkookide valmistamine

Jõuludeks valmistumine

Kodunduse tunnid (8.c klass, 12.12.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Jõulupiparkookide valmistamine

Tallinna  Mahtra  Põhikooli  jõulupiparkoogi  töötoa  uksed  on  avatud!

8.c klassi  tüdrukud  küpsetasid  ja  kaunistasid  jõulupiparkooke. Neile  meeldis  see  tegevus  väga.

Selliseid tunde  ootavad  ka  teised  kooli  õpilased!

Mahetoorainest toitude valmistamise koolitus (27.11.2023, õpetajad Svetlana Tsabijeva ja Polina Troeperstova)

27. novembril  osalesid  meie  õpetajad  Polina  Troeperstova  ja  Svetlana  Tsabijeva  Tallinna  Tondi  Koolis mahetoorainest  toiduvalmistamise  koolitusel. Ürituse  peateemaks  oli  maheveiseliha  ja  erinevate  teraviljatoodete kasutamine. Koolituse  viis  läbi  restorani  Mimosa  peakokk  Juhan  Heinsalu  enda  retseptide  järgi. Õpetajad  õppisid  valmistama  veiselihatoite  ja  teraviljatoodetest  magustoite. Tunni  lõpus  maitsesid  koolitusel  osalejad  valmistatud roogasid  ning  arutlesid  mahetooraine  kasutamise  eeliste  ja  tähtsuse  üle. Retseptid   meeldisid  väga  kõigile  ning need  sobivad  nii  kokandustundideks  kui  ka  kodu- ja  koolikööki.

Toiduloeng Fotografiska restoranis (7.k klass, 15.11.2023, õpetaja Leino Lepp)

7.k  klassi  õpilased  külastasid  Fotografiska  restorani, mis  asub  Balti  jaama  lähedal. Noortel  oli  võimalus  mitte  ainult  õppida  toitude  valmistamist, vaid  ka  ise  selles  protsessis  osaleda. Nad  alustasid  pasta  ettevalmistamisest, mis oli  tõeline  väljakutse, kuna  õpilased  tegid  makarone  ka  iseseisvalt. Lisaks  said  nad  valmistada  imemaitsvat pudingut. Õpilased  olid  toidu  valmistamise  protsessist  väga  põnevil. Ekskursioon  jättis  erksad  muljed  ja mälestused. Lapsed  said  ainulaadse  kogemuse  kokandusmaailma  sukeldudes.

Toiduloeng Fotografiska restoranis (9.k klass, 23.11.2023, õpetaja Vladislav Jekimtsev)

Õpilased  osalesid  23. novembril  Euroopa  Rohepealinn  2023  projekti  raames  jätkusuutlikkuse  töötoas  Fotografiska restoranis. Lapsed  said  ülevaate  toidu  valmistamise  põhimõtetest, sealhulgas  tutvusid  erinevate  mõistetega: nullkulu, kohaliku  tooraine  kasutamine, toiduainete  säästmine, käitlemine, korduvkasutamine, kompostimine.  Õpilased  valmistasid  toitu  koos  juhendajaga.  Lapsed  töötasid  kõik  koos  ja  nautisid  toiduvalmistamise  aega.

Tervislikud  ja ebatervislikud toidud (7.c klass, 09.11.2023, medõde Jelena Lebedeva)

09.11.2023  pidas  kooli  medõde  Jelena  Lebedeva  7. c klassi  õpilastega  vestluse  tervislikest  ja  ebatervislikest toitudest. Lapsed  said  teada, et  õigest  toitumisest  ei sõltu  mitte  ainult  nende  kehakaal, vaid  ka  kõigi  kehaorganite  tervis.

Magustoit Halloweeniks

Kodunduse tunnid (8.c klass, 31.10.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides  tegid  tüdrukud  jäätist  vahukoore  ja  kondenspiimaga.

Muffinid Halloweeniks

Kodunduse tunnid (9.k klass, 30.10.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

9.k  klassi  tüdrukud  õppisid  Halloweeni  puhul  väikseid  muffineid  küpsetama.

Kartulipuder kotlettidega

Kodunduse tunnid (9.b klass, 19.10.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides  valmistasid  tüdrukud  kohalikest  saadustest  kartuliputru  praekotlettidega.

Pitsa valmistamine

Kodunduse tunnid (9.b klass, 19.10.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides  õppisid  tüdrukud  konservmaisist  pitsat  valmistama.

Munaroogade valmistamine
Kodunduse tunnid (5.k klass, 12.10.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)
Tüdrukud  õppisid  tegema  omletti  viinerite  ja  juustuga.

Kuumade võileibade valmistamine

Kodunduse tunnid (5.k klass, 12.10.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides  õppisid  tüdrukud  valmistama  kuumi  võileibu  praemuna  ja  köögiviljadega.

Oktoober on pudrukuu

Kodunduse tunnid (8.b klass, 11.10.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides  said  tüdrukud  teada, millised  on  pudru  kasulikud  omadused  lapse  organismile  ning  said teavet  erinevate  pudruliikide  kohta. Seejärel  õppisid  tatraputru  õigesti  valmistama.

Oktoober on pudrukuu

Kodunduse tunnid (5.c klass, 11.10.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides, traditsiooniliselt  oktoobrikuus, õppisid  tüdrukud  putru  õigesti  keetma. Et  puder  oleks  veelgi  maitsvam  ja  tervislikum, lisasid  tüdrukud  pudrule  maasikaid.

Oktoober on pudrukuu

Kodunduse tunnid (5.b klass, 10.10.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides, traditsiooniliselt  oktoobrikuus, õppisid  tüdrukud  putru  õigesti  keetma. Et  puder  oleks  veelgi  maitsvam  ja  tervislikum, lisasid  tüdrukud  pudrule  marju.

Makaronid hakklihaga

Kodunduse tunnid (6.a klass, 04.10.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides  õppisid  tüdrukud  valmistama  makarone  hakklihaga. See  on  lihtne  klassikaline  argiroog, mis meeldib  lastele  väga.

Munatoidud

Kodunduse tunnid (5.b klass, 03.10.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kdunduse  tundides  õppisid  tüdrukud  erinevate  munaroogade  valmistamist. Õpilased  valmistasid  sooje  võileibu praemunaga  ja  omletti  juustuga.

Munatoidud

Kodunduse tunnid (5.a klass, 02.10.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides  õppisid  tüdrukud  erinevate  munaroogade  valmistamist. Nad  tegid  omletti, võileibu  prae- või ahjumunaga.

September on Eesti toidu kuu

Kohupiimapajaroa valmistamine

Kodunduse tunnid (9.b klass, 28.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides  õppisid  9.b klassi  tüdrukud  muretaignast  kohupiimapajarooga  küpsetama. Küpsetamiseks  kasutati  ainult  kodumaiseid  tooteid.

Õunašarloti valmistamine

Kodunduse tunnid (8.c klass, 26.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud  küpsetasid  õunašarlotti  enda  kulinaarsete  retseptide  järgi.

September on Eesti toidu kuu

Kodunduse tunnid (9.k klass, 25.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Õpilased  jagati  kolme  rühma. Üks  rühm  tüdrukuid  valmistas  pitsat, teine  rühm  šarlotti  ja 3. rühm  miniviineripirukaid. Kõik  toidud  olid  valmistatud  kodumaistest  saadustest.

Pitsa  valmistamine

Kodunduse tunnid (7.k klass, 22.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tundides  õppisid  tüdrukud  eestimaistest  toiduainetest  pitsat  valmistama. Pitsa  sai  väga  maitsev!

Ahjus küpsetatud mundrikartulid

Kodunduse tunnid (8.a klass, 21.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud  õppisid  kodunduse  tundides, kuidas  teha  parimaid  ahjukartuleid.

Erinevate maade rahvustoidud

Kodune shawarma kanaliha ja köögiviljadega

Kodunduse tunnid (8.a klass, 21.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Õpilased  tutvusid  idamaise  köögiga  ning  seejärel  õppisid  ise  kana  ja  köögiviljadega  shawarmat  valmistama.

Burgerite valmistamine

Kodunduse tunnid (9.b klass, 21.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud  õppisid, kuidas  valmistada  maitsvat  burgerit  ja  mida  selleks  vaja  on.

Itaalia magustoidu tiramisu valmistamine

Kodunduse tunnid (9.b klass, 21.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Kodunduse  tunnis  tutvusid  õpilased  Itaalia  köögi  magustoitudega  ning  valmistasid  seejärel  oma  lemmikkoogi – tiramisu.

September on Eesti toidu kuu

Ahjukartulid kotlettidega

Kodunduse tunnid (8.b klass, 20.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud  valmistasid  kodumaistest  saadustest  ahjukartuleid  ja  kotlette.

September on Eesti toidu kuu

Kaerahelbepudru ja piima – banaanikokteili valmistamine

Kodunduse tunnid (5.b klass, 19.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud  omandasid  teadmisi, kuidas  maitsvalt  ja  tervislikult kaerahelbeputru  keeta. Seejärel  nautisid  piima – banaanikokteili  tegemist.

September on Eesti toidu kuu

Hamburgerite, puuviljasalati ja muffinite valmistamine

Kodunduse tunnid (9.a klass, 18.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud  õppisid  tegema  hamburgereid  kotlettide  ja juurviljadega, samuti  puuviljasalatit  ja  väikseid  muffineid. Kõikides  roogades  kasutati  eestimaiseid  toiduaineid.

September on Eesti toidu kuu

Piima – banaanikokteilide valmistamine

Kodunduse tunnid (5.a klass, 18.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud  õppisid  valmistama  piima-banaani  kokteili. Samuti  õpiti  kasutama  köögitehnikat  (blender, mikser).

September on Eesti toidu kuu

Kolm erinevat pitsat  

Kodunduse tunnid (7.b klass, 15.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud  valmistasid  kodunduse  tundides  kolm  erinevat  maitsvat  pitsat, kasutades  eestimaiseid  toiduaineid.

September on Eesti toidu kuu

Makrasalat

Kodunduse tunnid (6.b klass, 15.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

6.b klassi  tüdrukud  õppisid  tegema  makrasalatit.

September on Eesti toidu kuu

Küpsised ja keeksid

Kodunduse tunnid (9.b klass, 14.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

9.b klassi  tüdrukud  õppisid  kodunduse  tundides  küpsiste  ja  väikeste  keekside  küpsetamise  tehnoloogiat.

September on Eesti toidu kuu

Segasalatid

Kodunduse tunnid (6.a klass, 13.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud  valmistasid  oma  retseptide  järgi  kohalikke  tooteid  kasutades  segasalateid.

September on Eesti toidu kuu

Ahjukartulid kotlettidega

Kodunduse tunnid (8.c klass, 13.09.2023, õpetaja Svetlana Tsabijeva)

Tüdrukud  valmistasid  kohalikest  toodetest  ahjukartuleid  ja  kotlette.